De wereldwijde wielerelite daalde van 28 februari tot 4 maart neer in Ommisport Apeldoorn voor het WK Baanwielrennen 2018. Bij dit meest vooraanstaande evenement in baanwielrennen namen 40 verschillende landen deel waarbij wij als gastland bovenaan het medaillebord stonden.

Hoe zag de tijdlijn er uit?

  • Voorbereidingen met de klant begonnen in september 2017
  • Verkoop startte op 5 oktober 2017
  • Event vond plaats van 28 februari tot 4 maart 2018

Wij leveren diensten…

Voorafgaand aan het event maakten we een ticketomgeving in de huisstijl van WK Baanwielrennen en stemden we de planning voor de marketing op elkaar af. We hebben de afgelopen jaren meerdere wielerevents verkocht, dus we hebben het geluk dat we een grote database aan wielerfans hebben. Het was voor ons dan relatief eenvoudig om de meest relevante fans binnen onze database te identificeren en op de hoogte te stellen van het WK Baanwielrennen 2018.

Naast het verzorgen van de online verkoop, faciliteerden we ook de verkoop op locatie. We installeerden onze kassa-oplossing, die de medewerkers van het event zelf konden bedienen. De toegangscontrole was in handen van ons Ticketmaster scanteam. 

…maar ook service

Een van de redenen waarom sporteventorganisatoren vaak opnieuw voor Ticketmaster kiezen, is de service die we leveren. We zijn betrokken bij het event op alle mogelijke vlakken – invoer van het event, marketing, klantenservice, IT en scanteam op locatie. Wij zijn niet alleen op kantooruren te bereiken, maar ook daarbuiten en in de weekenden.

Uitdagingen

Op de dag van het event is het belangrijk dat alles soepel verloopt. Daarom was een van de doorslaggevende aspecten die we konden waarborgen het implementeren van een effectieve, operationele structuur op het terrein. Gelukkig zijn we een ervaren team en konden we de klus klaren.

Maar ook flexibiliteit werd van ons verwacht. De organisator had ook de andere dagen toch graag scanbegeleiding vanuit Ticketmaster. Binnen een uur hebben we een team opgetrommeld en hebben we de volgende dagen de zorgen van de organisator ontnomen.

Uniek toegangsbewijs

Wielrennen is extreem populair hier in Nederland en we zijn we altijd op zoek naar nieuwe creatieve manieren waarop fans de herinneringen van de evenementen die ze bijwonen, kunnen koesteren. Daarom waren we enorm verheugd dat we een WK Baanwielrennen 2018 Collector Ticket konden aanbieden voor dit evenement, wat erg populair was bij fans.

Over de finish

Meer dan 17.000 tickets zijn verkocht aan fans verspreid over 40 landen. Meer dan 25% van de verkopen waren afkomstig van de Ticketmaster kanalen – een zeer aangenaam resultaat voor zowel ons team als onze klant.