Met Ticket Transfer kunnen fans makkelijk tickets direct doorsturen naar vrienden of familie. Geen gedoe meer, het uitprinten en uitdelen van tickets wordt met Ticket Transfer verleden tijd.

86% van de fans heeft ons laten weten de mogelijkheid te willen hebben om hun tickets door te kunnen sturen. (Bron: Brand Tracker onderzoek 2017) Daarom hebben we dit zo makkelijk mogelijk gemaakt. Fans selecteren de tickets die ze willen doorsturen en voegen hier het e-mailadres van de ontvanger aan toe. De tickets worden veilig verstuurd naar het nieuwe account. Gemak voor de fans en meer inzicht voor de evenementenorganisator.

Als organisator weet je nu niet alleen wie je tickets gekocht hebben, maar ook wie er daadwerkelijk naar het evenement gaan. Je weet dus beter wie er binnen zijn en dat draagt bij aan de veiligheid van je evenement. Maar ook je marketingdatabase groeit. Iedere nieuwe tickethouder kan aangeven of zij promotie berichten willen ontvangen, van Ticketmaster en/of de organisator. Dat helpt straks bij het promoten van je toekomstige evenementen.

Met Ticket Transfer verbeteren we de fanbeleving en geven we organisatoren meer inzicht zodat we samen met jullie meer tickets kunnen verkopen.

Hoe werkt het?

  1. Selecteer in de app of op de website het ticket dat je door wilt sturen.
  2. Voer de naam en het e-mailadres in van de ontvanger.
  3. De ontvanger krijgt een e-mail met een uitnodiging om de tickets te accepteren. Dat kan alleen als je een Ticketmaster-account hebt. De ontvanger kan dit via de uitnodiging aanmaken.
  4. De tickets zijn nu beschikbaar in het account van de ontvanger. In het account van de originele ticketkoper staan de tickets gemarkeerd als ‘doorgestuurd’.

Voor vragen neem contact op met de afdeling product of met je accountmanager.