Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag gewijd aan het vieren, ondersteunen, liefhebben en het in de spotlight zetten van vrouwen.

We vieren de dag op verschillende manieren, maar bovenal willen we de zichtbaarheid van vrouwen in de live-industrie helpen vergroten. Het hele weekend staat de homepage van Ticketmaster.nl in het teken van evenementen waar vrouwen centraal staan. Op deze manier dragen we bij aan een van de belangrijkste doelen van Internationale Vrouwendag, namelijk het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke creativiteit. Terwijl we op kantoor deze speciale dag eren, hebben we enkele van onze vrouwelijke collega’s gevraagd om hun ervaringen te delen.

68% van onze collega’s op ons Nederlandse kantoor is vrouw. Catharina Isachanova, Fan Experience Agent, bevalt het goed om binnen ons bedrijf met vrouwen samen te werken.

“Ik vind het echt leuk om te zien dat wij op kantoor met vrouwen samenwerken. Het is niet meer van deze tijd om de kwaliteiten van iemand te baseren op geslacht. Ik vind dat we bij Ticketmaster hier geen onderscheid in maken. Bij ons op de afdeling is het kunnen inleven in andermans situatie een kracht en geen zwakte. Het helpt ook om stereotypen zoals “vrouwen zijn emotioneler en minder rationeel” te doorbreken. Ik ben blij om te zien dat onze organisatie hier dit jaar veel aandacht aan schenkt.”

67% van onze managers bij ons is vrouw. Nicole Boelhouwers, Manager Products, is daar één van. Al van kleins af aan heeft Nicole motivatie voor een carrière in de ticket- en entertainmentindustrie.

“Voor mij is het begonnen in mijn kindertijd. Mijn vader werkt ook bij Ticketmaster en tijdens mijn schoolvakanties ging ik met hem mee naar kantoor, waar ik geïnspireerd raakte. Als tiener scande ik tickets bij de ingangen van evenementen. Dit was voor mij de perfecte baan als 16-jarige met interesse in muziek. Deze baan leidde ertoe dat ik nu met veel plezier al meer dan 12 jaar voor Ticketmaster werk.”

Binnen Ticketmaster bestaat het initiatief TM Women, dat fungeert als een drijvende kracht achter activiteiten die de conversatie levendig houden en ervoor zorgt dat we voortdurend vooruitgang boeken op dit gebied. Het netwerk bestaat uit ambassadeurs uit elke markt. Onze collega Aimee van den Berg, Manager Client Support, is onze TM Women Ambassadeur. Volgens Aimee biedt TM Women niet alleen kansen voor gelijkheid, inclusiviteit en diversiteit, maar is het ook een netwerk voor inspiratie, educatie en ondersteuning, zowel professioneel als persoonlijk.