Nu concerten en festivals weer massaal plaatsvinden, is het soms lastig om alles bij te houden. De echte fans weten hun favoriete artiest uiteraard nog te vinden, maar de ‘gewone’ muziekliefhebber kan nog wel eens wat missen. Daarom is het handig als je event op veel plekken zichtbaar is. Dankzij het partnernetwerk van Ticketmaster is dat ook echt zo. In dit artikel vertellen we je alles over onze affiliate-kanalen.

Wat is affiliate marketing?

Goed, we beginnen bij het begin: Wat houdt affiliate marketing nu precies in? Volgens de definitie houdt het in dat een externe partner jouw product of dienst aanbeveelt op hun eigen kanalen. Wanneer iemand een aankoop doet via de unieke link die daarbij hoort, verdient zo’n partner (oftewel affiliate) een commissie.

Hoe werkt affiliate marketing bij Ticketmaster precies?

Via het affliates-platform krijgen de door Ticketmaster geselecteerde partners binnen ons netwerk toegang tot de ticketlinks van de evenementen op onze site. Deze plaatsen zij vervolgens op hun website of app.

Affiliate partners van Ticketmaster: Podiuminfo, Festivalinfo, Bandsintown, Spotify, DJGuide, Songkick, Stereoboard.com

Steeds vaker ontdekken fans bijvoorbeeld events via uitgaansagenda’s als Podiuminfo of Festivalinfo. Dankzij onze samenwerking met deze partners, krijgt jouw event nog meer zichtbaarheid. Je brengt jouw event op een snelle manier op relevante plekken onder de aandacht.

Uitgelicht: Spotify

Eén van onze grootste affiliate-partners is streamingigant Spotify. Wanneer jouw concert bij ons in de verkoop gaat, zien Spotify-gebruikers het event op meerdere momenten op het platform voorbijkomen (bijv. in de concertagenda op de artiestenpagina).

Ticketmaster-evenementen zichtbaar op Spotify

Voor de fans is het zo nog makkelijker om tickets te vinden van hun favoriete artiesten. Met geo-targeting en de luistergeschiedenis van de gebruikers, is Spotify in staat om gebruikers via mailings relevante aanbevelingen te doen. In deze e-mails wordt ook naar de ticketverkoop op Ticketmaster gelinkt.

Voorbeeld e-mail van Spotify met Ticketmaster-evenementen

Klinkt dat als muziek in de oren en wil je meer informatie over ons partnernetwerk? Of heb je toch nog een vraag hierover? Stuur een mailtje naar [email protected] en een collega van ons marketingteam neemt snel contact met je op.