Zojuist is bekend geworden dat Ed Sheeran de winnaar is geworden van de Ticket of the Year Award 2017. Uit de Nederlandse verkiezing kwam zijn optreden van afgelopen april in Ziggo Dome naar voren als populairste event. Daarnaast werd Amsterdam wereldwijd het hoogst gewaardeerd als eventstad, net boven Londen. De meest populaire act wereldwijd is, net als in 2016, Coldplay.

Wereldwijd werd dit jaar in 17 landen de Ticket of the Year verkiezing gehouden. Opvallend is dat Ziggo Dome drie keer in de Wereldwijde Top 10 voorkwam en Amsterdam in totaal zelfs vier keer. Eén plaats naast de Nederlandse Top 5 viel het concert van Linkin Park. Een optreden dat een extra dimensie kreeg door het plotselinge overlijden van zanger Chester Bennington, enkele weken na de show. Naast het favoriete event van dit jaar, werd ook gevraagd welke artiest men hoopt te zien in 2018. Hier kwam wederom Ed Sheeran op de eerste plek, gevolgd door U2 en P!NK.

Over Ticket of the Year

De Ticket of the Year verkiezing is een jaarlijkse wereldwijde verkiezing georganiseerd door Ticketmaster. Het is een verkiezing waarbij iedereen mag stemmen op zijn of haar favoriete event van het afgelopen jaar en het event waar zij het meest naar uitkijken in 2018. De verkiezing werd dit jaar in 17 landen gehouden (waaronder de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Duitsland).

Nederlandse Top 5

 1. Ed Sheeran – Ziggo Dome
 2. U2 – Amsterdam ArenA
 3. Bruno Mars – Ziggo Dome
 4. Shawn Mendes – Ziggo Dome
 5. Metallica – Ziggo Dome

Wereldwijde Top 5

 1. Coldplay – Koning Boudewijn Stadion, Belgie
 2. Coldplay – Stde de France, Frankrijk
 3. Coldplay – Rogers Place, Canada
 4. Ed Sheeran – Ziggo Dome, Nederland
 5. Guns N’Roses – London Stadium, U.K.

Welke artiest hopen de stemmers te zien in 2018?

 1. Ed Sheeran
 2. U2
 3. P!NK
 4. Coldplay
 5. Foo Fighters