Poppodium Twente, het eerste bovenstedelijke poppodium van Nederland, heeft gekozen voor Ticketmaster als partner voor de ticketverkoop. Het nieuwe Twentse poppodium is ontstaan uit het samengaan van de poppodia Metropool in Hengelo en Atak in Enschede.

Ticketmaster verzorgt de ticketverkoop voor Metropool sinds 2012. “Ticketmaster heeft onze ambities altijd serieus genomen, los van datgene wat Ticketmaster ons zal bieden, is het aangaan van een nieuwe verbintenis in deze fase dan ook vanzelfsprekend.”, aldus Metropool directeur Johan de Jong.

Aukina Buining, directeur Ticketmaster: “Wij zijn heel blij dat Poppodium Twente ons heeft gekozen als ticketingpartner. We werken al jaren met veel plezier en succes samen met Metropool aan een optimale ervaring voor kaartkopers. De komende jaren zien er veelbelovend uit voor Poppodium Twente. We kijken ernaar uit hen tijdens deze groei te ondersteunen.”.

Naast het programma op beide locaties programmeert Poppodium Twente ‘Metropool presents’ concerten in Innocent Hengelo, de popconcerten in Openluchttheater Hertme en in samenwerking met het Wilminktheater de popconcerten in Muziekcentrum Enschede.

Poppodium Twente, dat begin 2018 werd opgericht, is voorlopig nog een werknaam. Vanaf september zal het podium in Enschede en Hengelo verdergaan onder één naam en zal het aanbod aan popmuziek in Twente met het jaar groeien. Binnen een paar jaar wil het poppodium doorgroeien naar 125.000 bezoekers per jaar.