Het is voor het eerst dat een Nederlandse artiest met deze prijs naar huis gaat. Eerdere winnaars waren Justin Bieber (GelreDome, 2016) en Ed Sheeran (Ziggo Dome, 2017 en Johan Cruijff ArenA, 2018). De Ticket of the Year Award is een jaarlijkse wereldwijde verkiezing georganiseerd door Ticketmaster, de grootste ticketverkoper ter wereld.

“Ik voel me ontzettend vereerd dat ik deze prijs mag ontvangen. Ik ben mijn fans zeer dankbaar die me daarbij hebben geholpen. Het is een fantastische waardering dat het publiek zo massaal op mij heeft gestemd”, aldus Marco Borsato over het in ontvangst nemen van de Ticket of the Year Award.

Ellen Tolsma, Marketing & Communications Director Ticketmaster: “Live events zijn vaak een magische beleving. Het zijn die momenten waar je bij had moeten zijn, omdat ze nooit weer precies zo plaats zullen vinden. Borsato in De Kuip was zo’n event. Sterker nog, het was voor velen hét event van 2019. We zijn dan ook enorm trots dat we dit jaar de Ticket of the Year Award mogen uitreiken aan een artiest van eigen bodem.”